Schilder Noordwijkerhout

Wat is een loodvervanger?

Wanneer je een dak aan het afwerken bent dien je er rekening mee te houden dat het van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat er geen lekkages kunnen optreden. Om dit te voorkomen is het zo dat er in de praktijk vaak gebruik wordt gemaakt van lood. Dit gezegd hebbende staat lood erom bekend behoorlijk prijzig te zijn waardoor veel mensen op zoek gaan naar een alternatief. Dat alternatief bestaat onder de vorm van een zogenaamde loodvervanger. Ben je benieuwd wat dat nu precies is en vooral of dat voldoende goed werkt? Dan is het een absolute aanrader om ervoor te kiezen om ook nog even het restant van de informatie hieronder door te nemen. 

Lekvrij afwerken van onder meer schoorstenen

Voor het lekvrij afwerken van niet alleen dakconstructies, maar ook schoorstenen en bijvoorbeeld dakkapellen werd er in het verleden dus consequent voor gekozen om gebruik te maken van lood. Tegenwoordig is het gebruik van een zogenaamde loodvervanger echter ontzettend populair. Dat is het gevolg van het feit dat ze in vergelijking met echt lood niet alleen even goed werkt, maar bovendien een flink stuk voordeliger is. Voor heel wat mensen geldt bovendien ook dat ze het belangrijk vinden om zoveel mogelijk gebruik te maken van materialen die over een milieuvriendelijk karakter beschikken. Ook wat dit betreft zijn er een aantal loodvervangers op de markt verkrijgbaar die zonder probleem aan deze verwachting tegemoet weten te komen. 

Wat zijn de voordelen van een loodvervanger? 

Er kan worden vastgesteld dat steeds meer mensen er in de praktijk de voorkeur aan geven om gebruik te gaan maken van een loodvervanger. Dat is het resultaat van de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Wat deze voordelen betreft kan je denken aan de volgende:

  1. Loodvervangers zijn doorgaans even efficiënt als gewoon lood;
  2. De prijs die je ervoor moet betalen valt gemiddeld veel lager uit; 
  3. Je kan er heel wat verschillende zaken lekvrij mee afwerken; 

Voor verschillende loodvervangers geldt bovendien zoals al aangegeven dat ze heel wat milieuvriendelijker zijn. Dit onder meer als gevolg van het feit dat ze gerecycleerd kunnen worden. In ieder geval, wanneer je graag je dak lekvrij wenst af te werken met het duidelijk zijn dat het gebruik van lood in de praktijk zeker en vast niet zomaar de enige keuze is die je hebt, integendeel.

Conclusie; een loodvervanger is het overwegen waard!

De waterdichtheid van je dak is natuurlijk iets waar je bij voorkeur geen risico’s mee zal willen nemen. Zoveel spreekt voor zich. Het is mede omwille van deze reden dat mensen er in de praktijk toch nog steeds vrij vaak voor kiezen om toch maar gebruik te gaan maken van het “echte” lood. Dit gezegd hebbende is dat eigenlijk niet nodig. Voor een loodvervanger geldt namelijk dat ze even goed werkt terwijl je doorgaans ook nog eens een mooie prijs kan uitsparen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het valt in de praktijk eigenlijk alleen maar aan te raden om zeker het gebruik van één van de loodvervangers die op de markt aanwezig zijn te overwegen.