Schilder Noordwijkerhout

Muizen bestrijden in huis: hoe werkt het?

Heb jij last van muizen in huis? Of lopen er muizen rond in jouw bedrijfspand? Dan is het van belang om zo snel mogelijk de muizen te bestrijden. Muizen zijn namelijk nooit alleen en ze kunnen zich ook enorm snel voortplanten. Voordat je het weet heb je last van een enorme muizenplaag. Muizen bestrijden in huis is ook nog eens belangrijk voor je eigen gezondheid en voor de gezondheid van anderen. Zo staan muizen erom bekend dat ze ziektes kunnen overdragen. Daarnaast kunnen ze ook nog eens voor brand zorgen en veel schade aan apparaten.

 

Muizen bestrijden in huis lijkt erg lastig, maar er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. Je kunt het zelf doen, maar je kunt ook een beroep doen op de diensten van een professionele ongediertebestrijder. Wanneer je het zelf wilt doen, is het van belang om te weten hoe je het precies moet aanpakken. Je wilt immers afkomen van de muizen en ook dat ze niet meer terugkomen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Waar zitten de muizen precies?

Voordat je begint met muizen bestrijden in huis, is het van belang om erachter te komen waar de muizen zich bevinden in het huis. Je kunt op die manier een stuk effectiever te werk gaan en ervoor zorgen dat de muizen ook echt verdwijnen. Muizen laten sporen achter, zoals uitwerpselen, voetafdrukken en knaagschade aan meubels. Door deze sporen te volgen is het mogelijk om erachter te komen waar de muizen zitten. Op die manier kun je er ook achter komen hoe groot de plaag precies is. De volgende stap is het bepalen van de bestrijdingsmethode. Hieronder kun je meer lezen over welke bestrijdingsmethode het beste werkt.

Muizen bestrijden in huis: voorkomen

Je kunt beter voorkomen dan genezen en dit is ook het geval met het verjagen van muizen. Het is van belang om erachter te komen waar de gaten en kieren precies zitten. Door deze gaten en kieren kunnen de muizen naar binnen komen, dit betekent dat je deze gaten moet afdichten. Daarnaast is het van belang om het huis altijd schoon te houden en geen voedselresten achter te laten. Hierdoor voelen de muizen zich aangetrokken tot jouw woning en is er ook een grotere kans op een muizenplaag. Muizen bestrijden in huis is een stuk eenvoudiger als de muizen niet meer binnen kunnen komen.

 

Muizenvallen & verjagers

Chemische middelen zijn niet handig om te gebruiken voor het muizen bestrijden in huis. Deze chemische middelen zijn namelijk ook gevaarlijk voor onze eigen gezondheid. Het is daarom raadzaam om alleen muizenvallen te gebruiken. Muizenvallen zijn extreem effectief en zorgen ervoor dat je de muis ergens anders kan uitzetten. Naast muizenvallen is het ook handig om elektrische muizenverjagers in te zetten. Muizen bestrijden in huis kan met muizenverjagers op een diervriendelijke manier, deze kunnen ook gewoon op het internet besteld worden.