Schilder Noordwijkerhout

Alles wat je moet weten over een epoxy vloer

Als het gaat om vloeren opties, dan heb je keuze uit een heleboel verschillende soorten en materialen. Met zijn gladde afwerking en hoogglans is epoxy een uitstekende keuze voor elk huis. Het heeft een chique uitstraling, is vrijwel onverwoestbaar en makkelijk te onderhouden. In dit artikel vertel ik je meer over wat een epoxyvloer is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je de beste epoxy vloer voor jouw huis kunt kiezen. 

Wat is een epoxyvloer?

Je kent epoxy misschien als de lijm die je surfplank bij elkaar houdt, maar het is ook een geweldig materiaal voor vloeren. Epoxy is een hard, duurzaam materiaal dat opdroogt tot een hoogglanzende afwerking. Hoewel epoxy van oudsher vooral gebruikt wordt in industriële toepassingen, is het tegenwoordig ook meer en meer populair in woningen. Omdat een epoxy vloer mogelijk is in verschillende kleuren en soorten, kun je er veel verschillende kanten mee op en echt een unieke vloer mee maken.

Voordelen van een epoxy vloer

  • Sterk en duurzaam: epoxy is een hard, duurzaam materiaal dat jaren zal meegaan, zelfs in druk belopen gebieden. Het is ook bestand tegen chemicaliën, dus het is een goed materiaal voor keukens en andere gebieden waar de kans op morsen groter is (denk aan je garage). 
  • Gemakkelijk te installeren: Epoxy vloeren leggen is een vrij eenvoudig proces en kan worden gedaan door vrijwel iedereen.
  • Makkelijk te onderhouden: je kunt epoxy vloeren eenvoudig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en ze hebben niet veel speciale zorg nodig tussen de schoonmaakbeurten door. 
  • Verkrijgbaar in vele kleuren: Verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, het is gemakkelijk om een kleur te vinden die past bij je bestaande inrichting. 

Welke epoxy is geschikt voor jou?

Bij het kiezen van een epoxy vloer, is het belangrijk om te overwegen waarvoor je de ruimte gaat gebruiken. Als er veel in wordt gelopen en je er gebruik wilt maken van zware voorwerpen en/of chemicaliën, dan kun je het beste kiezen voor een hoge sterkte epoxy. Als je op zoek bent naar een meer decoratieve afwerking, kun je ook kiezen voor een lage of gemiddelde sterkte epoxy. Daarnaast zul je natuurlijk moeten kijken naar de kleur en de afwerking van het epoxy. Bedenk wat je met de rest van je interieur wilt en pas de kleur en afwerking hier op aan. Je kunt er zoveel kanten mee op, dat er altijd iets is wat bij jouw huis past!